Hetpaarddatvliegt stopt per 1 mei 2017

Hetpaarddatvliegt stopt per 1 mei 2017.

Met een heleboel passie, wilskracht en liefde, voor theater en kinderen, hebben we 14 jaar bijzondere jeugdtheatervoorstellingen mogen maken, opgeteld zo’n 900 voorstellingen gespeeld en presentaties gedaan en rond de 200.000 bezoekers bereikt.

Om het geheugen op te frissen, we maakten:

Isis - Later als ik dood ben - Nietmisschien - Hoe vang je een zeemonster als je niet kunst zwemmen? - Loch Ness - En de rest kan stikke! - IE WIE WAAI - Ai lof joe - Patatje Oorlog - Kleine Western - Niks mee te maken - Rooie kop - Hamlet - Oorlogshelden - Paniekman - Vol Verwachting - Kwijt - 14 weilanden - 6 keer SPAN - en een heleboel jonge Paardendagen

Gespeeld werd er in Nederland en Vlaanderen, van Terschelling tot Poperinge. Voor jong en oud.

Met steun van o.a. de provincie Noord- Brabant, gemeente Eindhoven, vele fondsen en samenwerkende partners hebben we een sterke organisatie kunnen neerzetten en extra activiteiten kunnen ontwikkelen zoals lesmateriaal, educatiefilms, randprogrammering en een theaterwerkplaats voor kinderen. Hetpaarddatvliegt was mede initiatiefnemer van Pand P en Werkhuis.

Nu de subsidie van de provincie is stopgezet is de grootste financiële basis weggevallen en ook niet zomaar even op te vullen.

Met 1,6 Fte deden we al meer dan mogelijk was. We hebben, ondersteund door het positieve advies van de commissie, hard gevochten om Hetpaard in de lucht te houden. Maar PS besloot een landelijk advies te volgen, waar het plafond al was bereikt.

We nemen dus afscheid. We kunnen niet anders.

Er is de afgelopen jaren heel wat cultuur uitgehold en verdwenen. Er heeft bewust en onbewust een kaalslag plaatsgevonden. Wij zijn ook niet de enige podiumkunstenaars die met tegenslag te maken hebben. Met ons vallen velen om. Maar we wensen al die dappere makers, die ondanks alle zuurstofontnemende tegenwind doorgaan, heel veel succes met het maken van mooie dingen! We zullen jullie blijven toejuichen.

We zouden hier iedereen persoonlijk met naam en toenaam willen bedanken, maar daarvoor is de lijst te groot. We willen ons publiek bedanken voor het trouw bezoeken van onze voorstellingen. We bedanken de programmeurs voor het vertrouwen en kansen jullie ons boden en onze vormgevers, acteurs, schrijvers en technici, inspiratoren voor de bijzondere samenwerkingen. Bedankt dat we onze dromen hebben kunnen waarmaken.

We bedanken alle instellingen, fondsen, particulieren die ons in middelen en mogelijkheden hebben gesteund. En natuurlijk STIP theaterproducties voor de jarenlange fijne samenwerking. Niet in de laatste plaats bedanken we ons bestuur voor het nooit aflatend vertrouwen en ondersteuning.

Als laatste toch nog het goede nieuws: jeugdtheater is voor de stad Eindhoven voor een deel gered doordat Parktheater met de toegekende subsidie van gemeente Eindhoven een productiehuis voor jeugdtheater ontwikkelt en een aantal activiteiten door en voor jeugd doorzet, waaronder Weiland!

Ten slotte:

Hetpaarddatvliegt stopt, de vleugels lam, het schuim op de bek, maar trots op het avontuur dat zo’n 16 jaar duurde.

"Elk ei breekt voor het leven van haar kuiken.

Elke bloem sterft voor het groeien van haar zaad.

Elk weiland wordt omgeploegd om weer een weiland te worden.

Zo wordt elk einde een nieuw begin.

Is het beest met eerbied begraven, dan groeien er bloemen op haar buik"

Loek Beckers - Annemie Meijer - Annemiek Nienhuis - Reem Wittenbols