VoorstellingenHAMLET 8+


"Lichtvoetigheid kenmerkt de regie. De momenten van verlichting die het stuk biedt worden ten volle benut. Het toneelstuk-in-het-toneelstuk is lekker over de top, met acteurs die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, vet aangezette clichématige musicalzang en kostuums die zo uit de verkleedkist komen. Tegelijk wordt er open en met humor getoond hoe je met maar drie acteurs vier, vijf of zes personages kunt laten zien." (Theaterkrant 4 sterren)

"Hetpaard houdt het prettig lichtvoetig waardoor je het kan zien als een laagdrempelige kennismaking met en theatergrootheid. Scholen zullen er blij mee zijn want zo kan je onze literaire erfenis op een licht verteerbare wijze voor het voetlicht brengen. " (Eindhovens Dagblad)HAMLET


“Wat is waar en wat is niet waar? Dat is de vraag.” Hamlet is prins van Denemarken. Zijn vader, de koning, sterft en nog geen maand later hertrouwt zijn moeder. Met zijn oom. Voor Hamlet gaat dit veel te snel. Dan verschijnt zijn vaders geest aan Hamlet en vertelt dat hij door diezelfde oom is vermoord. Hamlet twijfelt: liegen zijn oom en zijn moeder of spreken ze de waarheid? Of wordt hij zelf gek? 

hamlet is een spannende en verrassend geestige muziektheatervoorstelling voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Drie acteurs wekken een echte Shakespeare tot leven in begrijpelijke taal: vol geheimen, drama en goede livemuziek. Een dynamisch theateravontuur over een opgroeiende jongen die zich losmaakt van zijn ouders en op zoek is naar zijn eigen waarheden.

Tekst Reem Wittenbols en Tjerk van der Ham naar William Shakespeare 
Regie Reem Wittenbols 
Spel & livemuziek Maarten Hutten - Stijn Hoes - Maria Noë 
Muziekompositie Tjerk van der Ham 
Decor Simon Haen
Kostuum
Ilse Vermeulen 

Hamlet-1Hamlet-2Hamlet-3Hamlet-4Hamlet-5Hamlet-6Hamlet-7Hamlet-8Hamlet-9Hamlet-10Hamlet-11

Introductie op Hamlet


Introductie op Hamlet - Hetpaarddatvliegt

Download hier het filmpje naar je eigen computer!!Publiciteit en verkoop


      Theaterkrant 2016 

De voorstelling is geschikt voor de bovenbouw van het PO en voor de onderbouw van het VO. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de mail info@hetpaarddatvliegt.nl.