HETPAARDDATVLIEGT - NIETS IS ONMOGELIJK


Hetpaarddatvliegt is een gezelschap dat verrassend theater maakt voor de jeugd.
Met humor, beeldende vondsten en betrokkenheid.
Hetpaard daagt uit, prikkelt het hoofd en raakt het hart.Wie zijn wij


Wie zijn wij
Hetpaarddatvliegt is een eigenzinnig collectief van de makers en spelers Reem Wittenbols, Annemiek Nienhuis en Loek Beckers.

Waar zitten wij
Hetpaarddatvliegt huist in Pand P, Leenderweg 65 te Eindhoven.

 

Wat voor organisatie hebben wij
Hetpaarddatvliegt is vanaf 2004 een Stichting en werkt met 5 vaste medewerkers

  • Loek Beckers - artistieke en dagelijkse leiding 
  • Reem Wittenbols - artistieke en technische leiding
  • Annemiek Nienhuis - artistieke en publicitaire leiding
  • Annemie Meijer - zakelijk leiding
  • Mike Waterschoot - techniek

Hetpaarddatvliegt wordt structureel financieel ondersteund door de Provincie Brabant en de gemeente Eindhoven.Annemiek


Annemiek Nienhuis

“Voor mij heeft theater maken, schrijven en spelen te maken met het zoeken naar de ontroering, de emotie. Stil blijven staan bij de dingen die een mens kan overkomen. Je daar om verbazen, er om huilen, om lachen. En vervolgens zoeken naar een reactie. Theater maken stelt mij in de gelegenheid als een kind in het leven te staan. Met dit kind als bron, vertel ik mijn verhaal.”


Loek


Loek Beckers:

“Kinderen hebben hun eigen filosofische gedachten over de onmetelijk grote wereld; dat spreekt het kind in mij aan. Kinderen hebben alles waar een goede voorstelling voor mij aan moet voldoen: veel energie, ontroerende poëzie, humor, ze zijn heel direct, heel puur en nog niet bewust van wat anderen van hen vinden.”


Reem


"Het is vaak een van de eerste theaterbelevingen van een kind. Ik vind het leuk als een kind zich omdraait in de zaal en fluistert: ‘ik wil later ook acteur worden’.

Ik vind het maken voor kinderen niet anders dan maken voor volwassenen. Als theatermaker wil ik het publiek boeien en het laten ervaren dat een voorstelling meer is dan alleen mooi om naar te kijken. Een verrijking van de verbeelding, een blikopener voor het vat der emoties, iets waar je op weg naar huis nog over nadenkt."Medewerkers


Zakelijk leiding - Annemie Meijer

"Waar ik van hou is bevlogenheid, dat iets ergens over gaat, dat je geraakt wordt en een spiegel voorgehouden krijgt. Dit alles vind ik bij Hetpaarddatvliegt, zowel in de voorstellingen als in de samenwerking.

Voor mij is belangrijk dat kinderen in aanraking komen met het minder gangbare. Grenzen mogen vervagen, het mag allemaal minder vanzelfsprekend en voorspelbaar zijn. Laten zien wie je bent en denken, doen en kijken buiten de gebaande paden. Dit geeft je in je latere leven als volwassen mens een extra bodem, een verruiming van je denken en mogelijk ook een stuk vrijheid.

Voor de komende jaren gaan we er aan werken om het gezelschap nog meer op de kaart te zetten en onze positie in Brabant en Eindhoven sterker en bekender te maken. Kinderen (en volwassenen) zullen ons weten te vinden en er zal een ontmoetingsplek ontstaan waar ieder welkom is, energie voelbaar is en waar leuke en interessante dingen gebeuren!"

Techniek - Mike Waterschoot

"Ik werk bij Hetpaarddatvliegt omdat ik het heerlijk vind om op tour te zijn en steeds weer in een andere zaal te komen en daar toch je voorstelling neer te zetten. Ook vind ik het mooi dat ik de kinderen met mijn licht en geluid de wereld van theater laat ervaren." 

Bestuur

Paul L’Herminez - voorzitter
Nob Ruijgrok - secretaris
Mario van Hamersveld - penningmeester
Renée Dommerholt - bestuurslid

 Partners


De voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van Gemeente Eindhoven, Provincie Noord-Brabant, VSBfonds en Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven.

eindhoven

Noord Brabantvsb

 

Partners:

PTEnatlabcke

KBCs

kijkuit 

connect